Blíží se čas vysvědčení – přinášíme tipy, čím potěšit školáka

07.07.2017 08:58

Školní rok se blíží ke svému konci a velké letní prázdniny jsou skoro za dveřmi - i když pro naše děti to je však pořád jenom hlemýždím tempem. Závěrečné vysvědčení ukáže, jak se naše dítko snažilo, a my bychom jej měli i za sebemenší snahu náležitě odměnit a ocenit jeho výkon. 

Přinášíme vám pár tipů, jak rozzářit dětská očka a zpříjemnit jim letní prázdniny.

Kolo, brusle, koloběžka - s pohybem si každý výská!

Je váš potomek sportovec tělem i duší, nebo spíše pecivál, který si jen tak laškuje s myšlenkou, že by se mu možná třeba kolečkové brusle docela dobře hodily? Ať tak či tak, určitě se najde sportovní aktivita přesně na míru tomu vašemu malému sportovci, s kterou mu uděláte ohromnou radost. Navíc i vy svým dárkem získáte - dítko se bude přes léto více hýbat venku, než válet doma u počítače - a také se snáze zabaví samo. A při výběru nezapomeňte myslet i na design - děti si na něj docela potrpí a tak nelitujte nějaké té stokoruny za design co zrovna frčí. Budete v očích vašich dětí rozhodně IN.

Něco malého sladkého, nebo většího kulatého?

Není snad dítko, které by rádo nemlsalo. Ať už sladkosti, nebo naopak lahůdky slané, nebo rovnou nějaká dobrá mňamka, která opravdu zasytí v podobě dobrého obědu či večeře. Ať už vezmete děti do cukrárny a necháte je dát si jednou to co opravdu chtějí, klidně zmrzlinový pohár i zákusek k tomu, pro jednou se určitě nic strašného nestane. Zaručeně je také potěší pořádně velká pizza, ať už s dovozem domů a pořádný filmem k tomu, nebo přímo v oblíbené pizzerii. Fantazii se meze nekladou a tak můžete zabalit balíček oblíbených nezdravých lahůdek svému dítku třeba i s pořádnou vaničkou zmrzliny v mrazáku, nebo rovnou krabicí nanuků.

 

Hračka nebo kniha? A co třeba kniho-hračka?

Málokteré dítko potěší, když dostane jako dárek knihu, co si budeme nalhávat, není to zrovna top přání. I když je to dárek bezesporu kvalitní a oduševnělý, pokud to bude pouze kniha, moc zřejmě nepotěší. Pokud ovšem koupíte knížku z filmových vod jako Ledové království, pak zaručeně zabodujete. Navíc dnes se prodávají knihy i jako interaktivní formy ať už magnetické, zvukové, doplněné o puzzle, pexeso a dokonce i dětmi oblíbené malování. Pak si ani nevšimnou, že vlastně drží v ruce knihu a radost bude zaručená.

Ať už malou drobnost či hodnotnější dar, nejdůležitější je, vyjádřit jim svou radost a obdiv co vše se naučily. I když to třeba mohlo být krapet lepší. Důležitá je snaha a také vaše milující motivace a podpora.